Conform legilor UE, nici un fabricant de masini sau echipamente nu pot forta clientul sa foloseasca piese sau lubrifianti de o marca anume. Prin fortat, ne referim la anularea garantiei sau alte consecinte pentru folosirea altor marci de produse. In nici o carte a masinii dvs, nu veti vedea fabricantul sa spuna ca “Folositi uleiul Polytron 5W-30.” Legea UE spune foarte clar, ca in cazul in care un fabricant recomanda o anumita marca de produse (chiar cele originale) pentru intretinerea auto, el trebuie sa le ofere clientului GRATUIT.

Din nefericire multi dealeri auto spun clientilor ca daca nu folosesc uleiul de la ei sau marca de ulei X, risca sa isi piarda garantia la masina. Acest lucru este o ilegalitate pe fata si daca vi se intampla, spune-tii respectivului consilier auto sa va dea acest lucru in scris si veti vedea cum se schimba lucrurile.

DAR…marca de ulei sau piese nu este acelasi lucru cu SPECIFICATIA uleiului sau piesei. Dealerul va poate anula garantia masinii daca folositi ulei care nu indeplineste specificatiile necesare masinii dvs. Specificatii inseamna (BMW LL01, VW505.01 etc)

Unii fabricanti de masini au vandut spatiul acela de 10 cm2 de pe busonul de la ulei unei firme de uleiuri sa-si puna numele pe el. BMW a facut acest lucru cu Castrol. Asta nu inseamna ca BMW recomanda Castrol sau ca daca nu folosesti marca Castrol la BMW, se strica motorul. Puteam sa vanda acel spatiu publicitar si la Pampers…nu iti puneai Pampers in masina, nu? Nu veti vedea in nici o parte a oricarei masini BMW, carti sau documentatie, sa scrie ca “BMW recomanda sa folositi Castrol.”

Aflati mai multe informatii aici

Lasă un răspuns

Select your currency
USD Dolar american (SUA)