Iată cum vă poate ajuta analiza uleiului uzat să observaţi diferenţa de performanţă dintre lubrifianţii care conţin pachetul de aditivi Polytron MTC şi cei care nu conţin.

  1. Chiar înainte de o schimbare normală a uleiului, luaţi o probă de ulei uzat de la motorul de testat şi trimiteţi-o la un laborator pentru o “Analiză a uleiului uzat”, în scopul de a obţine rezultate privind “Nivelul de referinţă”. Proba trebuie să se ia de la mijlocul fluxului,  în timp ce motorul încă este cald şi va fi însoţită de următoarele informaţii:

– numele producătorului, precum şi modelul şi anul de fabricaţie ale echipamentului

– numărul de kilometri sau ore de exploatare a uleiului

– numărul de ore sau de kilometri de exploatare a echipamentului, de la data achiziţiei şi până la data trimiterii uleiului uzat pentru analiză.

Împreună cu proba de ulei uzat, se trimite şi o mostră de ulei curat original, pentru a fi analizată ca referinţă. Aceasta întrucât unele elemente conţinute într-un pachet de aditivi de ulei de motor trebuie să fie luate în considerare la interpretarea rezultatelor testelor.

2. Se schimbă vechiul ulei cu unul nou în care s-a adăugat 10% Polytron MTC sau se utilizează ulei de motor Polytron. După 800 – 1.000 de kilometri, se schimbă uleiul şi filtrul de ulei din nou, apoi se adăugă 10% Polytron MTC (sau se utilizează ulei de motor Polytron).

Iată de ce trebuie parcurse aceste etape:

– Polytron MTC are o capacitate de curăţare foarte puternică şi dizolvă toate acumulările de pe componentele motorului şi le eliberează în ulei.

– Întrucât aceste acumulări conţin particule metalice în suspensie, în cazul în care se utilizează pentru prima oară Polytron MTC, analiza uleiului indică cel mai probabil o creştere accentuată a concentraţiei de particule metalice în suspensie.

O persoană neiniţiată ar putea interpreta în mod eronat acest lucru ca fiind o uzură excesivă, ca urmare a utilizării Polytron MTC. Însă cu cât motorul este mai vechi, cu atât mai mult durează procesul de curăţare.

La finalul procesului de curăţare, echipamentul este gata pentru un test comparativ.

  1. După etapa de curăţare descrisă mai sus, se înlocuieşte uleiul murdar cu ulei curat (aceeaşi marcă de ulei care a fost utilizat înainte) în care s-a adăugat 10% Polytron MTC.
  2. La fiecare 8.000 de kilometri, se trimite la analiză o probă de ulei uzat (la generatoarele staţionare mari se ia o probă la fiecare 250 de ore), apoi se compară rezultatele testelor cu rezultatele testelor “Nivelul de referinţă” – menţionat mai sus.

Dacă testele indică o reducere considerabilă a concentraţiei de particule metalice în suspensie şi nu există niciun indiciu despre probleme la motor, intervalele de schimbare a uleiului pot fi mărite, ceea ce va reduce inclusiv frecvenţa testelor uleiului uzat.

Aflaţi mai multe informatii aici

Lasă un răspuns

Select your currency
USD Dolar american (SUA)