Există două motive principale pentru care performanţa uleiului de motor se deteriorează în timp:

– gazele de ardere provenite din camera de ardere pătrund în ulei prin spaţiile libere dintre segmenţii de piston şi pereţii cilindrilor

– concentraţia de metale în uleiul lubrifiant creşte, ca rezultat al procesului de uzură.

Din cauza acestor două probleme principale, în afară de deteriorarea performanţei uleiului, se formează în timp o acumulare dură pe componentele motorului, cum ar fi segmenţii de piston şi pistoanele, ceea ce contribuie la o uzură accelerată şi la deteriorarea performanţei motorului.

Efectul acestor două probleme este drastic redus în prezenţa Polytron, care dizolvă depunerile şi curăţă componentele motorului, inclusiv segmenţii de piston, pe care îi poate debloca, pentru a funcţiona în mod corespunzător.

Suprafeţele de frecare metalice sunt “lustruite” şi devin mult mai netede. Ca urmare a efectului de netezire, spaţiile libere dintre pereţii cilindrului şi suprafeţele segmenţilor de piston devin mult mai înguste, având ca rezultat o etanşare mai strânsă, care împiedică pătrunderea gazelor de ardere în sistemul de ungere.

Întrucât Polytron opreşte procesul de uzură, rezultă o concentraţie mult mai scăzută de particule metalice aflate în suspensie în ulei.

Pentru că acele cauze principale ale deteriorării performanţei uleiului sunt reduse în mod semnificativ, durata de viaţă a uleiului de motor care conţine Polytron creşte considerabil. Astfel, utilizatorii Polytron constată o durată de viaţă a uleiului de 4 pana la 7 ori mai mare.

Aflaţi mai multe informaţii aici

Lasă un răspuns

Select your currency
USD Dolar american (SUA)